RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Toskánský cuketový koláčZobrazit galerii

Toskánský cuketový koláč

Toskánský cuketový koláč

Obtížnost: střední | Porce: 12 | Čas: 30 minut


Cuketa 200 g
Soli 1 lžička
Loupaná slunečnícová jadérka 125 g
Kokosový cukr nebo třtinový 100 g
Vejce 4 ks
Vanilkový cukr 1 lžička
Šťáva z 1/2 Bio citronu
Kůra z 1/2 Bio citronu
Hladká mouka 100 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Listy petrželky hrst
Listy bazalky hrst
Moučkový cukr  


Oloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme a necháme pustit šťávu.

Listy petržele a bazalky nasekáme na jemno. Na suché pánvi krátce opražíme slunečnicová jadérka a po vychladnutí je umeleme.

Mouku promícháme s práškem do pečiva a mletýma slunečnicovými jadérkami. Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou šťávu i kůru. Smícháme směs mouky a směs s vejci. K těstu přidáme důkladně vymačkanou strouhanou cuketu a petrželku s bazalkou.

Troubu předehřejeme na 175°C. Formu vyložíme papírem na pečení a naplníme cuketovým těstem. Pečeme 45 - 50 minut na nejnižším roštu trouby. Upečený koláč po 5 -10mnutech vyjmeme z formy a podáváme.

Kousky koláče poprášíme moučkovým cukrem a podáváme vlažný nebo studený případně ozdobený listy bazalky.

- Pokud chcete, aby byl moučník nadýchaný a vláčný, měli byste žloutky a bílky vyšlehat zvlášť. Naženete do nich vzduch, ten dodá nadýchanost.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >