RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Směs listových salátů s grilovanými batátyZobrazit galerii

Směs listových salátů s grilovanými batáty

Směs listových salátů s grilovanými batáty a africkým dresinkem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Africký dresink:
Arašídový olej 80 ml
Citronová šťáva 30-45 ml
Med nebo hnědý cukr 1 lžička
Mletý sladká paprika 2 lžička
Mletý kmín 2 lžička
Mletý koriandr 1 lžička
Mletá skořice 1/2 lžička
Mletý chilli 1/4 lžička
Sůl  
Čerstvě mletý černý pepř
Strouhaná citronová kůra 1 lžička
Nadrobno nasekaná čerstvá petrželka hrst
Nadrobno nasekaný čerstvý koriandr hrst
Nadrobno nasekaná čerstvá máta ( není nutné) hrst
   
Salát:  
Batáty 3-5 ks
Olivový olej  
Směs listových salátů 200 g
Nakládaná cizrna 1 konzerva


Uvedené přísady na dresink důkladně rozšleháme metlou a dresink necháme odstát, aby vůně plně rozvinuly.

Oloupané a nakrájené na kolečka cca 1cm brambory smícháme s trochu olivového oleje. Na rozehřáté grilovací pánvi na olivovém oleje opečeme plátky brambor s obou stran. Po upečeni pokropíme je trochou dresinku a necháme vychladnout.

Z opraných salátových listů vytřepeme vodu, listy rozložíme na talíře, přidáme scezenou cizrnu, batáty a zakapeme 2/3 dresinku. Zbylý dresink podáváme zvlášť.

Hotový salát podáváme se zbylým dresinkem.

- Místo sladkých brambor můžeme použit máslovou dýni.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >