RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Rybí filé v šafránové omáčceZobrazit galerii

Rybí filé v šafránové omáčce

Rybí filé v šafránové omáčce

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Bělomasá ryba (jeden cca 250 g) 2 filety 
Cibule 2 střední
ČesneK 4 stroužky
Čerstvý zázvor 3 - 4 cm
Olej 3 lžíce
Bobkový list 03.IV
Šafrán 1/2 malé lžičky
Anýz 2 zarovnaných lžičky
Zeleninový vývar 500 ml 
Sůl a pepř na dochucení 


Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno.

v hluboké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, přilijeme vývar, přidáme bobkový list, šafrán, anýz, česnek a zázvor. Směs osolíme a opepříme. Vložíme rybu a necháme na mírném plameni takzvaně táhnout 10 minut.

Před podáváním vyjmeme bobkový list z omáčky a servírujeme s uvařenou rýži.

- Omáčku můžeme zahustit uvařenými a rozmixovanými bramborami nebo  bramborovým či kukuřičným škrobem (kukuřičný je lepší).
- Místo rýže jako příloha se hodí, brambory, bramborová kaše, atd.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >