RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pastasotto s hříbkyZobrazit galerii

Pastasotto s hříbky

Pastasotto s hříbky a bílým vínem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Hříbky 400 g 
Cibule 1 malá
Zeleninový vývar 800 ml 
Olivový olej 6 lžic 
Risoni ( těstoviny ve tvaru rýže ) 200 g
Sladší bílé víno ( muškát ) 100 ml 
Sůl a pepř  
Tymián 4 stonky
Máslo 40 g
Sýr comté 45 g


Polovinu očištěných větších hub nakrájíme na plátky. Menší hříbky rozkrojíme jen na půl. Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vývar ohřejeme.

Čtyři lžíce oleje zahřejeme ve větší pánvi. Vsypeme cibuli, česnek, plátky hub a restujeme, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

Dodáme těstoviny, zalijeme horkým vývarem a vaříme cca 10 -15 minut. V jiné pánvi zahřejeme zbyly olej a orestujeme na něm rozpůlené hříbky. Posypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pánev sundáme s ohně a vmícháme máslo.

Těstovinovou směs smícháme s orestovanými hříbky a ihned podávame.

Hotové pastasotto podáváme ihned po uvaření posypané strouhaným sýrem comté.

- Pro vaření těstovin al dente uberte jednu až dvě minuty při skousnutí či překrojení vidličkou byste měli cítit lehký odpor.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
WOOD LT2080 WOOD
LT2080
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >