RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Orientální lilkové ragúZobrazit galerii

Orientální lilkové ragú

Orientální lilkové ragú s meruňkami

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Lilek 600 g 
Cibule 400 g 
Olivový olej 3 lžíce 
Sušené meruňky 250 g 
Zeleninový vývar 400 g 
Sladká paprika 2 - 3 lžičky
Čerstvě namletý římský kmín 2 - 3 lžičky
Kajenský pepř 1/2 -1 lžička
Cejlonská skořice 2 lžičky 
Sirup z granátových jablek 2 lžíce 
Tymián 2 snítky
Jádra vlašských ořechů 40 g 
Menší granátové jablko  1 ks 
Sůl  


Lilky omyjeme  a nakrájíme na větší kostky nebo hranolky. Posypeme je 1 - 2 lžickami solia dáme stranou.

Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na větší kousky a v oleji restujeme, až zesklovatí. Nakrájený lilek opláchneme a důkladně vysušíme kuchyňským papírem. Přidáme k cibuli a restujeme dalších 5 minut, občas promícháme.

Mezitím nakrájíme meruňky , přidáme k zelenině a za stálého míchání podusíme přibližně 5 minut.

Přidáme vývar, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a ragú zlehka vaříme při nízké teplotě asi 20 minut, až je všechno měkké. potom vaříme bez pokličky dokud tekutina zhoustné. Ragú ochutíme paprikou, římským kmínem, kajenským pepřem, skořici a sirupem z granátových jablek, dochutíme solí.

Opláchneme tymián , osušíme, lístečky strhneme a nasekáme. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme je na pánvi bez tuku. Granátové jablko dokola nařízneme, rozdělíme na poloviny a vydlabeme jádra. Nasypeme je společně s tymiánem a vlašskými ořechy na ragú.

Podáváme ragú s šafránovou rýží.

- Místo granátového jablka můžeme použít brusinky.
- Pokud chcete o něco méně kořeněné ragú, použijeme menší množství koření.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

ALUE LT1172 ALUE
LT1172
DINE LT9001 DINE
LT9001
BAMBOO LT9020 BAMBOO
LT9020

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >