RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená ryba v solné krustěZobrazit galerii

Pečená ryba v solné krustě

Pečená ryba v solné krustě

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


pevné mořské vykuchané ryby (mořský vlk nebo pražma královská) 1–2 kousky
nerafinovaná sůl (na rybu o váze 900 g ryby cca 1,3 kg soli) 2–3 kg
barevný pepř (můžeme vynechat) 3–6 lžic

 

Sůl můžeme promíchat s pepřem.

Pokud máme rádi rybu s kůži, zbavíme ji šupin, v opačném případě můžeme nechat rybu pouze očištěnou a vykuchanou se šupinami.

Na dno silnostěnného kastrolu rozetřeme 5cm vrstvu mořské soli. Osušenou rybu na ni položíme a zakryjeme další vrstvou soli, kterou následně postříkáme vodou.

Takto připravený pokrm pečeme při 220 °C asi 30 minut. Po upečení rozdrtíme solnou krustu malým kladívkem. Rybu vyjmeme vcelku, oprášíme přebytečnou sůl a ihned podáváme.

 ---------- 

Podáváme ihned třeba s dušenou zeleninou.

 ---------- 

Solná krusta zachová aromatickou rybí chuť a šťavnatost. Spečená vrstva soli v ní udrží šťávu a dodá chuť, a přitom nebude přesolená. Nicméně hned po upečení je nutné rybu z krusty vyjmout.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >