RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Osso BuccoZobrazit galerii

Osso Bucco

Osso Bucco

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 2 hodiny


telecí kližka s kostí, nasekaná na 5 cm kousky 1 kg
hladká mouka 1–2 lžíce
olivový olej na smažení nebo pečení 2–3 lžíce
mrkev 2 kusy
cibule 2 kusy
řapík celeru 2 kusy
suché bílé víno 125 ml
hovězí vývar 125 ml
konzervovaná rajčata 400 g
sušená směs bylinek (např. provensálských) 1 lžička
sůl  
pepř  
gremolata na dochucení  

 

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 170 °C. Cibuli, mrkev a celer očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky a již připravené, nakrájené maso promícháme s moukou.

V kastrolu nebo v pekáči rozehřejeme olej a maso prudce opečeme dohněda, aby zůstalo šťavnaté. Poté jej vyjmeme, do kastrolu dáme připravenou zeleninu a zlehka smažíme 10 minut.

Následně vrátíme maso do kastrolu k zelenině, přilijeme víno a vývar, přidáme rajčata, sušené bylinky, sůl a pepř – podle chuti. Takto připravené vše přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě 2 hodiny, anebo do té doby, až maso změkne. Během dušení jej jednou nebo dvakrát obrátíme, aby se stejnoměrně provařilo a nasáklo chuť a omáčku promícháme.

 ---------- 

Podáváme horké, posypané gremolatou.

 ---------- 

Mouka, ve které obalujeme maso, na něm vytvoří krustičku a později zahustí omáčku.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >