RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Orientální kachní prsíčkaZobrazit galerii

Orientální kachní prsíčka

Orientální kachní prsíčka na nudlovém talíři

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 50 minut


kachní prsíčka 4 kousky
sezamový olej 2 lžíce
jarní hrášek 150 g
zelený chřest 200 g
zelené fazolky 180 g
čerstvá červená chilli paprička 2 kousky
sojová omáčka (+ na zakápnutí) 45 ml
čerstvý zázvor 5 cm
rostlinný olej 75 ml
česnek 3 stroužky
tenké rýžové nudle 1 kg
červená cibule 60 g
citron (šťáva k podávání) 1 kus
   
Marináda  
citronová šťáva 2 lžíce
dezertní víno 2 lžíce
přírodní cukr, med či melasa 2 lžičky

 

Zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C. Hrášek, nakrájený chřest a fazolky přelijeme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Kůži na prsíčkách několikrát křížem nařízneme.

Maso naskládáme do misky, přelijeme marinádou a necháme 30 minut odpočívat. Velkou, nepřilnavou pánev nasucho, bez oleje, rozpálíme. Poté do ní vložíme maso kůží dolů a zprudka opečeme do křupava, pak otočíme a opečeme z druhé strany. Následně prsíčka přesuneme do ohnivzdorné formy, vložíme do trouby a 10 minut pečeme.

Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na nudličky. Velkou pánev nebo wok připravíme na sporák s plamenem na vyšší teplotu. Až se rozpálí, zakápneme ji kapkou sezamového oleje a na to vsypeme hrášek, chřest a fazolky, chilli papričky a k tomu přidáme sójovou omáčku, zázvor a česnek. Vše opékáme při vyšší teplotě za stálého míchání, až zelenina zkřehne, ale zůstává křupavá.

Nudle necháme máčet jednu minutu ve vlažné vodě a poté osušíme. Hrst jich vsypeme na novou pánev s rozehřátým olejem. Nudle vytvarujeme ve tvaru talíře. Po chvíli smažení necháme okapat lej na kuchyňském papíru. Vše zopakujeme se zbylými nudlemi a vytvoříme další nudlové talířky.

 ---------- 

Při podávání naaranžujeme na každý nudlový talíř plátky prsíček, opraženou zeleninu a celé to lehce zakapeme citrónovou šťávou a sójovou omáčkou.

 ---------- 

Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete nahradit sójovou omáčku ústřicovou.


Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

PASTA LTSS2417 PASTA
LTSS2417
BAMBOO LT2060 BAMBOO
LT2060
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >