RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Okurkovo - mátové gazpachoZobrazit galerii

Okurkovo - mátové gazpacho

Okurková-mátové gazpacho

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Salátová okurka 2 ks
Žlutá paprika 2 ks
Česneku 4 stoužky
Velké avokádo 1 ks
Jarní cibule 1 svazek
Máta 1 svazek
Bílý jogurt 300 g
Bílý ocet 3-4 lžíce
Zelené Tabasko 2-3 kapky
Sůl / pepř  
Petržel  
Červené nebo zelené chilli papričky na ozdobu 1-2 ks


Okurky a papriky podélně rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme nahrubo. Pár lístků máty necháme na ozdobu. Svazek jarní cibule a zbylou mátu nasekáme. Rozmixujeme několika pulzy všechnu zeleninu, avokado a mátu s 2/3 jogurtu a ochutíme octem, Tabaskem, solí a pepřem a podle libosti naředíme vodou. Dáme pořádně vychladit.

Podáváme posypanou petrželí, pepřem, mátou a nasekanou chilli papričkou a kopečkem zbylého jogurtu.

- Pokud necháte polévku dost hustou můžete ji podávat s kostkami ledu. Studená polévka vás v horkých letních měsících příjemně osvěží.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >