Zobrazit galerii
Quinoa
Quinoa se sušeným ovocem, mandlemi a ořechy
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 35 minut
Quinoa |
200 g |
Rozinky |
50 g |
Měkké sušené meruňky |
100 g |
BIO citrony ( kůra a šťáva ) |
1-2 ks |
Extra panenský olivový olej |
2 lžíce |
Med |
2 lžíce |
Loupané mandle |
40 g |
Jádra vlašských ořechů |
40 g |
Kandovaný zázvor |
1-2 lžíce |
Lístky máty |
hrst |
Sůl |
|
Quinou propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Pak zalijeme 530 ml horké vody, přivedeme k varu, přiklopíme a vaříme na mírném plameni cca 17 minut. Dalších 10 minut necháme pod poklicí dojít, dokud se tekutina nevsákne. Quinou osolíme, rozhrneme na plechu, necháme ji oschnout a vystydnout.
Rozinky a meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Meruňky nakrájíme na proužky. V míse prošleháme citronovou šťávu a kůru, olej a med. Promícháme s quinoou, rozinkami, meruňkami, pokrájenými mandlemi, ořechy, nasekaným zázvorem a polovinou lístků máty.
Dle potřeby dochutíme a podáváme ozdobené zbylou mátou.
- Quinou musíte vždy důkladně propláchnout vroucí vodou, abyste ji zbavili opravdu veškeré hořkosti a nebo ji můžeme namočit na 5 -10 minut do studené vody, kterou pak slijeme.
- V salátu pěkně vynikne i červená i černá varianta quinoy. V tomto případě vaříme o 5 až 10 minut déle.
Vytisknout recept