Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mrkvová BábovkaZobrazit galerii

Mrkvová Bábovka

Mrkvová Bábovka se švestkami

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 80 minut


Špaldová mouka  400 g
Hnědý cukr  200 g
Pečicí prášek  3 lžičky
Sušené švestky  1 hrnek
Mletý hřebíček a skořice  1 lžička
Vejce  2 ks
Mléko  150 ml
Rozpuštěné máslo + kousek na vymazání formy  80 g
Najemno nastrouhaná mrkev  2 hrnky
Strouhanka nebo hrubá mouka  2 lžíce


Švestky nakrájíme na větší kousky. Troubu ohřejeme na 180°C.

Mouku, cukr, prášek do pečiva, švestky a koření promícháme v míse. Máslo rozpustíme ve vodní lázni. Vejce, mléko a rozpuštěné máslo společně prošleháme.

Tekutou část přilijeme k sypké, přidáme mrkev a nyní vše jíž jen lehce zamícháme. Formu na bábovku vytřeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme do ní těsto.

Pečeme v troubě asi 60 minut. Bábovku necháme 5 minut zchladnout a poté ji vyklopíme na mřížku.

Bábovku můžeme poprášit moučkovým cukrem.

- Pokud upečená bábovka po 5 minutách chladnutí nevypadne, překryjeme formu utěrkou namočenou ve studené vodě. Bábovka se na povrchu mírně srazí a "pustí" se formy.
- Místo švestek můžeme použit rozinky, ale v tomto případě jen 1/2 hrnce.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >