RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Těstovinová FrittataZobrazit galerii

Těstovinová Frittata

Těstovinová Frittata s cuketou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Vejce  8 ks
Špagety  100 g
Parmazán  4 lžíce
Olivový olej  2 lžíce
Menší cibule  1 ks
Česnek  1 stroužek
Cuketa  1 ks
Sůl a čerstvě mletý pepř


Špagety uvaříme a scedíme.

Parmazán nastrouháme.

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme a česnek oloupeme. Cuketu nastrouháme nahrubo a nebo nasekáme na tenké nudličky.

Prošleháme vejce a promícháme je se špagetami a syrém, trochu sýru necháme stranou. Směs necháme stranou.

Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejeme olej, vložíme cibuli a česnek a zvolna smažíme až zelenina zvláční, ale ještě nezačne hnědnout. Odstraníme česnek. Přidáme cuketou a také smažíme do změknutí.

Nyní vmícháme směs špaget s vejci a syrém a na velmi slabém plameni smažíme asi 15 minut nebo až frittata začne pří okrajích zlátnout, ale střed ještě není zcela pevný.

Nyní vložíme na 5 minut pod gril nebo do trouby s horním ohřevem rozpáleném na maximum a grilujeme až povrch zpevní a zezlátne.

Podáváme horké nebo při pokojové teplotě posypané zbylým parmazánem.

- Místo cukety můžeme použít špenát nebo zelené fazolky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >