RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Mandlové košíčkyZobrazit galerii

Mandlové košíčky

Mandlové košíčky s ovocem
 

Obtížnost: nízká | Porce: 12 | Čas: 45 minut


Mandlová mouka 2,5 hrnku
Prášek do pečiva 1 lžička
Skořice 2 lžičky
Sůl špetka
Vejce 1
Kokosový olej 3 lžíce
Jablka (jiné sezonní ovoce) 200 g 
Kokosový cukr 3 lžíce
Citron
Datlový sirup na přelití  
Máta na ozdobu  

V míse smícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva, 1 lžičku skořice a sůl. V druhé míse smícháme vejce, med, rozpuštěný olej a přimícháme k sypké směsi. Vytvoříme hladké těsto a dáme ho do lednice na 30 minut. Formu na muffiny vymažeme máslem. Do každého otvoru vložíme větší lžíci těsta a vymačkáme košíček s důlkem. Stěny by měly být silné asi 0,5 cm. Pečeme 15 minut na 160°C dozlatova. Pak necháme vychladnout. Jablka nakrájíme nebo jiné ovoce na malé kostičky cca 0,5 cm, smichame je se zbylou lžičkou skořici, cukrem a citronovou šťávou. Ovocnou směsi naplníme košičky, ozdobime mátovými listky a nakonec přelijeme datlovým sirupem.
 
Hotové košičky nakonec přelijeme datlovým sirupem a ozdobime mátovými listky.
 
Pokud vám prázdné košičky zbudou nebo li připravite dvojnásobnou dávkou, můžete je zamrazit a naplnit ovocem pozdeji podle aktuální sezony.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >