RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuskus s granátovým jablkemZobrazit galerii

Kuskus s granátovým jablkem

Kuskus s granátovým jablkem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 25 minut


Instantní kuskus 250 g
Červená cibule 1 ks
Granátové jablko  01.II
Piniové oříšky 50 g
Menší salátová okurka 1 ks
Velmi kvalitní olivový olej 4 lžíce
Med 1 lžička
Bílý balzamikový ocet nebo citronová šťáva 2-3 lžíce
Čerstvá máta 2 větší snítky
Čerstvě mletý pepř
špetka mleté skořice
sůl  


Kuskus zalijeme 300 ml vroucí osolené vody a necháme odstát 5 minut.

Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, z půlky granátového jablka vyjmeme semena, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Piniové oříšky nasucho opražíme.

Na dvou lžících rozpáleného oleje osmahneme cibuli, přimícháme med a ocet, pánev odstavíme z plotny a necháme trochu vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) vmícháme 2 lžíce oleje. Kuskus se nesmí lepit a má mít "vzdušnou" strukturu. Potom vmícháme zbylé ingredience - zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okorku a granátové jablko. Kuskus osolíme, opepříme a dochutíme špetkou skořice.

Před podáním dozdobíme dle libosti.

- Druhou půlku granátového jablka, které prý udržuje mládí, si můžeme později sníst "jen tak" nebo přidat do müsli či šampaňského.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
SANDGLASS LT7045 SANDGLASS
LT7045
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >