RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kukuřičné lívanceZobrazit galerii

Kukuřičné lívance

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Lusk vanilky  1 ks
Bio citron 1 ks
Hruška 2 ks
Krupicový cukr 140 g
Skořice 1 ks
Mléko 250 ml
Instantní kukuřičná krupice na polentu 100 g
Vejce 3 ks
Přepuštěné máslo 2-3 lžíce


Z vanilky vyškrabeme špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupneme asi 5 cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na silnější klínky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly.

V silnostěnném kastrolu necháme pozvolna zkaramelizovat 90 g cukru. Opatrně vmícháme 200 ml vody a rozvaříme na hustší karamel. Přidáme do nej hrušky, semínka vanilky i lusk, skořici a proužek citronové kůry. Na středním plameni povaříme 5 až 10 minut, aby hrušky zůstali pevné. Vyjmeme je z kastrolu a karamelovou šťávu ještě 5 minut povaříme, pak do ní vrátíme hrušky.

Mléko svaříme se špetkou soli, strouhanou kůrou a 150 ml vody. Pramínkem vsypeme kukuřičnou krupici a za stálého míchani vaříme 10 minut až vznikne kaše. Polentu necháme vychladnout.

Vejce oddělte. Žloutek se zbylým cukrem vyšleháme do pěny a pak k ní vmícháme polentu. Bílky vyšleháme dotuha a vetřeme ke směsi. Na rozehřáté pánvi s trochu másla osmahneme lívanečky.

Hotové lívanečky ihned podáváme s karamelizovanými hruškami, zakápnuté trochou karamelové šťávy.

- Místo hrušek můžeme použit jablka.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >