RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kávový koláčZobrazit galerii

Kávový koláč

Rychlý kávový koláč

Obtížnost: nízká | Porce: 10 | Čas: 60 minut


Těsto:  
Mouka polohrubá  200 g
Máslo    125 g
Mléko    250 ml
Cukr krystal   120 g
Instantní káva   1 lžíce
Kakao    1 lžíce
Vejce    2 ks
Prášek do pečiva  3 lžičky/1ks
Sůl špetka  
   
Krém:  
Kávový likér   60 ml
Smetana 30%   200 ml
Mascarpone   125 g
Cukr moučka   50 g
Čokoláda  


Rozpustíme máslo na těsto a necháme zchladnout. Formu vymažeme máslem a vysypeme trochou hrubé mouky. Do mísy nebo do kotlíku robota prosejeme mouku, přidáme cukr, mléko, rozpuštěné máslo a poté všechny ostatní ingredience uvedené na těsto. Důkladně prošleháme, až se těsto spojí a vlijeme do připravené formy. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Jestli je koláč hotový, zkusíme zapíchnutou špejlí. Musí z těsta vyjít suchá. Upečenou buchtu pokapeme kávovým likérem.

Během pečení vložíme všechny suroviny na krém do šlehače. Nejdříve šleháme opatrně, aby se suroviny spojily, poté zvýšíme rychlost a ušleháme hustý krém. Krém naneseme na vychladlý koláč a ozdobíme nastrouhanou čokoládou

.
Ozdobit můžeme místo nastrouhané čokolády i čokoládovými kávovými zrny

- Kávový likér můžeme nahradit silnou černou kávou.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >