RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z pečených kedlubenZobrazit galerii

Polévka z pečených kedluben

Polévka z pečených kedluben

Obtížnost: střední | Porce: 5 | Čas: 60 minut


Střední mladé kedlubny  3 ks 
Sušený česnek  1 lžíce 
Provensálské koření  1 lžíce 
Kmín 1 lžička
Cibule   2 ks 
Loupaná celá červená čočka 100 g 
Zeleninový vývar 1,3 l 
Sůl  1 lžička 
Čerstvě nastrouhaný křen  3 lžičky 
Extra panenský olivový olej
Pažitka  malý svazek 
Zakysaná smetana na zjemnění


Troubu předehřejeme na 180°C. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na kostky, poprášíme sušeným česnekem a bylinkami, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut. během pečení občas promícháme.

Ve větší pánvi na oleje zpěníme nahrubo nasekánou cibulku, posypeme kmínem a chvili orestujeme. Zalijeme 1,3 l horkým vývarem, přidáme čočku, sůl a vaříme, dokud nezačne čočka měknout. Nakonec přidáme pečené kedlubny, křen a polévku rozmixujeme na jemný krém.

Dle potřeby osolíme, zjemníme zakysanou smetanou a posypeme nasekanou pažitkou.

- Upečte o jednu kedlubnu navic, po upečení ji nakrájejte na malé kostičky a ty pak vložte do hotové polévky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >