RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kapří karbanátkyZobrazit galerii

Kapří karbanátky

Kapří (rybí) karbanátky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Kapr   800 g
Vejce   2 ks
Česnek   4 stroužky
Petrželka  30 g
Hladkolistá petržel  
Strouhanka  50 g
Citrón  
Olej  
Sůl, pepř  


Kapra vykostíme, stáhneme z kůže a čisté maso nameleme nebo nasekáme nožem na jemno.

Namleté maso smícháme se všemi ingrediencemi – celými vejci, drceným česnekem, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Jestliže je rybí směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou, aby se nám dobře tvarovaly karbanátky, a přidáme pár kapek citrónové šťávy.

Každý karbanátek potřeme olejem a vložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo potřeným olejem.

Pečeme v troubě při 170°C asi 20-25 minut


 

Do karbanátků můžeme přidat pár lístků nasekané bazalky nebo čerstvé majoránky

- Stejné karbanátky můžeme udělat z většiny druhů sladkovodních ryb.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >