Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Jahodové tartaletkyZobrazit galerii

Jahodové tartaletky

Jahodové tartaletky s glazé z Portského vína

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Na korpus:
Špaldová celozrnná mouka  280 g
Javorový sirup    130 ml / 170 g
Máslo     150 g
Žloutek     1 ks
Sůl     5 g
   
Na krém:  
Kukuřičný škrob   50 g
Javorový sirup    50 ml
Mléko     300 ml
Vanilkový lusk    1 ks
Plnotučný tvaroh   400 g
Citrón/kůra    1 ks
   
Na glazé:  
Portské víno    250 ml
Cukr krystal    100 g
Jahody     750 g


Z mouky, javorového sirupu, žloutku a změklého másla vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme v lednici cca 1 hodinu odležet. Poté těsto rozdělíme na přibližně stejné díly, které vyválíme na stejnoměrné pláty a vložíme do forem na tartaletky.

Dna vyplněných formiček propícháme vidličkou, aby se korpusy pekli rovnoměrně a nenafukovali se. Korpusy se pečou přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180°C. Po upečení necháme vychladnout.

V 1/3 mléka rozmícháme bramborový škrob s javorovým sirupem. Do zbývajícího mléka přidáme rozkrojený vanilkový lusk, ze kterého jsme ještě vyškrábali do mléka semínka a společně zahřejeme, až je mléko horké. Vyjmeme vanilkový lusk, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání vaříme ještě asi 5-10minut.

Poté pudink odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí pudink vyšleháme a postupně přidáváme všechen tvaroh a citrónovou kůru.

Takto připravenou směsí plníme tartaletky a nahoru ozdobíme nakrájenými jahodami.

Jahody polijeme glazé z Portského vína, které jsme si připravili svařením vína a cukru do konzistence sirupu a důkladně jsme sirup vychladili.

- Krém je nejlepší plnit do formiček těsně před servírováním, aby korpus zůstal krásně křupavý.
- Při vaření sirupu počítejte s tím, že se vám odvaří cca 2/3 objemu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >