RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z černého kořeneZobrazit galerii

Polévka z černého kořene

Francouzská polévka z černého kořene

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Černý kořen  800 g
Smetana 30%  100 ml
Šalotka   50 g
Hladká mouka  50 g
Máslo   100 g
Petrželka  30 g
Olej   50 ml
Cukr  
Sůl, pepř  


Černý kořen oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu s nakrájenou šalotkou lehce orestujeme na oleji.

Zalijeme zeleninovým nebo drůbežím vývarem, popřípadě vodou, osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Když je kořen měkký, rozmixujeme polévku ponorným mixérem do hladka, popřípadě propasírujeme přes sítko.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou polévku přihustíme. Na závěr polévku zjemníme smetanou a přidáme špetku cukru. Podle potřeby ještě přisolíme a opepříme.

Podáváme s na kostičky nakrájenou a opraženou houskou, posypané nasekanou petrželkou a pokapané olivovým olejem.

- Jestliže nechceme polévku zahušťovat moukou, přidáme ke kořenu oloupané brambory a uvaříme do měkka. Rozmixované brambory polévku skvěle zahustí

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

WOOD LT3975 WOOD
LT3975
BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >