Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Husí kaldounZobrazit galerii

Husí kaldoun

Husí vývar s květákem a smetanou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Husí skelet  1 ks
Husí droby  300 g
Květák   50 g
Smetana  50 ml
Mrkev   100 g
Celer   100 g
Petržel   100 g
Cibule   50 g
Máslo   100 g
Mouka hl.  50 g
Nové koření  10 g
Celý pepř  10 g
Kmín   5 g
Sůl, pepř  dle chuti
Muškátový oříšek  


Husí skelet dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny a cibule do hrnce s rozpáleným olejem a asi 5 minut opékejte do zlatova. Poté zalijte asi 3 litry vody, přidejte koření, osolte a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar.

Droby uvaříme zvlášť do měkka a potom je propláchneme studenou vodou a pokrájíme na kousky.

Máslo rozpustíme v hrnci, vsypeme na kousky pokrájený květák a kmín a společně se zbytkem kořenové zeleniny pokrájené na menší kousky lehce orestujeme. Zalijeme scezeným husím vývarem a přivedeme k varu. Poté zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a necháme cca půl hodiny provařit.

Zhruba 5 minut před koncem vaření vlijeme do polévky smetanu a přidáme pokrájené uvařené droby. Polévku dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a můžeme podávat.

Do polévky při servírování můžeme přidat vařené široké nudle a posypat sekanou petrželkou.

- Kaldoun můžeme též udělat z kachních nebo kuřecích skeletů a drobů.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >