Zobrazit galerii
Chilli con carne
Chilli con carne s kukuřicí a červenými fazolemi
Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut
Hovězí mleté maso |
500 g |
Paprika |
300 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
150 g |
Olej |
50 ml |
Římský kmín |
20 g |
Sladká paprika ml. |
30 g |
Rajčatový protlak |
100 g |
Drcená rajčata |
400 g |
Chilli paprička |
2 ks (dle chuti) |
Červené fazole |
400 g (sterilované) |
Vývar |
400 ml |
Cukr krupice |
20 g |
Tmavá čokoláda |
2 kostičky |
Sůl, pepř |
dle chuti |
Očištěnou cibuli, papriku nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
Rozpálíme si pánev s olejem a začneme restovat cibuli do sklovata, poté přidáme česnek, papriku, chilli papričku, a kmín. Společně restujeme asi pět minut a poté přisypeme mletou papriku, kterou necháme pouze zpěnit a přidáme mleté hovězí maso.
Společně restujeme na středním plameni, až se maso rozdělí na hrudky a je krásně opečené do křupava. Na orestované maso přidáme rajčatový protlak a společně důkladně zarestujeme.
Orestovanou směs zalijeme vývarem, přidáme drcená rajčata, sůl, pepř, cukr a na mírném plameni, za občasného promíchávání dusíme do měkka.
Správně podušené chilli con carne musí být husté a šťavnaté.¨
Na konec přidáme scezené fazole, pár kostiček tmavé čokolády a ještě asi deset minut povaříme.
Podle chuti ještě osolíme a dokořeníme. Poté směs odstavíme ze sporáku a necháme pár minut odstát, aby se chutě důkladně spojily.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Spolu s fazolemi můžeme přidat do pokrmu i sterilovanou nebo mraženou kukuřici. Na tento recept cca 100g.
- V originálních receptech se používá mleté hovězí maso s nakrájeným masem na kousky v poměru 50/50 ale můžete použít nakrájené maso na kousky na celý pokrm.
- Jestli nemáte čerstvé chilli papričky, přidejte do pokrmu mleté chilli.
Vytisknout recept