Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Houbová paštikaZobrazit galerii

Houbová paštika

Houbová paštika s lanýžovým olejem

Obtížnost: nízká | Porce: 12 | Čas: 60 minut


Sušené houby 50 g
Zelená čočka 100 g
Šalotka 2 ks
Olivový olej  3 lžíce
Hlíva ústřičná 300 g
Koňak nebo portské víno 2 lžíce
Česnek 2 stroužky
Čerstvý tymián  
Konzervované bílé fazole 200 g
Sůl  
Lanýžový olej   
Agar 1/2 lžíce


Asi hodinu před přípravou namočíme sušené houby a čočku do vody. Šalotku nakrajíme nadrobno. Sušené houby po hodině slijeme a vodu z nich dáme stranou.

Čočku slijeme a propláchneme, vaříme na mírném ohni 15 až 20 minut doměkka. Mezitím si připravíme pánev, přidáme olivový olej a orestujeme šalotku dozlatova. Přidáme pokrájenou hlívu, namočené sušené houby, česnek, tymián a alkohol. Restujeme dokud se všechna tekutina neodpaří. Vychladlou směs smícháme s uvařenou čočkou a fazolemi a vložíme do mixeru. Rozmixujeme tak aby zůstala hrubší textura.

Dochutíme solí a lanýžovým olejem. Paštiku rozdělíme do nádobek. Vodu ze sušených hub vařením zredukujeme, přidáme agar a nalijeme na povrch paštiky

Podáváme s čerstvým pečivem nebo tousty.

- V receptu můžeme vynechat luštěniny a místo ně přidat vlašské oříšky.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
PERFECT LT1110 PERFECT
LT1110
AIR LT6012 AIR
LT6012

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >