RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí madrasZobrazit galerii

Hovězí madras

Hovězí madras

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 60 minut


Hovězí maso 1 kg
Olivový olej 1 lžíce
Madras koření Mild 3 lžíce
Rajčatový protlak 2 lžíce
Hovězí vývar 250 ml
Čerstvý koriandr


Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu na rozpáleném oleji osmahneme polovinu hovězího masa. Dáme ho do misky a totéž opakujeme se zbytkem.

Stáhneme plamen a do hrnce dáme koření a necháme minutu rozvonět. Přidáme maso a mícháme aby se obalilo směsí. Přilijeme protlak, vývar, přivedeme k váru a přiklopíme.

V tlakovém hrnci vaříme asi 30 minut, v obyčejném hrnci cca 1 hodinu doměkka. Bez poklice pak necháme omáčku zredukovat.

Podáváme s rýži a čerstvým koriandrem.

- Jako přílohu doporučujeme voňavou rýži basmati nebo indický chléb nán, jehož kousky si můžete namáčet ve šťávě.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >