Zobrazit galerii
Grilovaný filet z amura
Grilovaný filet z amura s červenou řepou, česnekem a tymiánem
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 80 minut
Amur |
800 g |
Červená řepa |
800 g (cca 4 střední kusy) |
Olej olivový |
100 ml |
Česnek |
100 g |
Tymián |
snítka |
Sůl, pepř |
dle chuti |
Červená cibule |
200 g |
Citrón |
1 ks |
Med |
1 lžíce |
Červenou řepu důkladně opláchneme a kartáčkem zbavíme nečistoty. Jednotlivé řepy zabalíme po jedné do alobalu, přidáme olivový olej, hrubou mořskou sůl, snítku tymiánu a pečeme v předehřáté troubě asi tak 3/4 hodiny do měkka. Upečenou řepu vyjmeme z alobalu, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Na olivovém oleji orestujeme nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidáme natrhaný tymián a červenou řepu. Osolíme, opepříme a zakápneme medem. Společně orestujeme a podáváme jako přílohu k opečené rybě.
Filet Amura potřeme olivovým olejem, opepříme barevným pepřem z mlýnku, lehce pokapeme citrónovou šťávou a pečeme na pánvi z každé strany cca 3-4 minuty. Hotovou rybu servírujeme položenou na restované řepě a osolíme až na talíři.
Amura podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Takto můžeme připravovat i jiné ryby např. tolstolobika, tresku nebo candáta
- Červenou řepu můžeme taktéž uvařit ve vodě, ale ztrácí tím spoustu živin a vitamínů.
- Řepu při restování na pánvi můžeme trochu zastříknout balsamicovým octem.
- Jestliže jsme řepu před tepelnou úpravou důkladně omyli, nemusíme ji ani loupat, pouze odkrojit konce.
Vytisknout recept