RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Roláda z jehněčí pleceZobrazit galerii

Roláda z jehněčí plece

Roláda z jehněčí plece plněná listovým špenátem

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Jehněčí plec 800 g
Anglická slanina 100 g
Cibule velká 2 ks
Česnek 3 stroužky
Listový špenát 200 g
Tymián 2 snítky
Olej 100 ml
Hladká mouka 100 g
Vývar 1 l
Špek 80 g
Sůl, pepř dle chuti


Jehněčí plec rozložíme, očistíme od přebytečných blan a tuku a rozkrojíme jí tak aby se z ní dala srolovat roláda. Rozložené maso naklepeme, osolíme, opepříme, a posypeme natrhaným tymiánem. Na tenké plátky nakrájenou anglickou slaninu poklademe na roládu a na slaninu rozložíme orestovaný listový špenát, do kterého při restování přidáme česnek, a osolíme ho. Roládu zabalíme a zamotáme provázkem.

Cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do pekáče a na cibuli položíme zabalenou roládu. Přidáme na kostičky nakrájený špek, podlijeme vývarem a pečeme přiklopené poklicí nebo alobalem na 160°C cca 1 hodinu. Před koncem pečení roládu odklopíme a dopečeme na barvu.

Roládu vyjmeme, cibuli orestujeme do hněda, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme vývarem. Necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a můžeme i špetkou cukru. Přecedíme přes cedník, zjemníme lžící másla, a můžeme podávat.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Servírujeme s klasickou přílohou.


- Na roládu můžeme použít i maso z krku. Je více prorostlé a voňavější.
- Špenát můžeme použít čerstvý nebo mražený. Jestli máme čerstvý špenát, důkladně ho propláchněte vodou, je v něm spousta písku. Z mraženého špenátu zase vymačkejte veškerou vodu.
- Spolu s tymiánem můžete přidat i rozmarýn, maso je poté voňavější.
- Do hotové šťávy můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou a orestovanou slaninu (špek)

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >