RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Grilované lososové špízyZobrazit galerii

Grilované lososové špízy

Grilované lososové špízy s limetkovou marinádou
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


limetka 1
citron 1
stroužky česneku 2
olivový olej 4 lžíce
čerstvý petžel 1,5 hrsti
čerstvý kopr 1 hrst
chilli vločky dle chuti
sůl dle chuti
pepř  dle chutí
filety z lososa bez kůže 800g
červená cibule 1-2
velká žlutá paprika 1
cuketa 1

Lístky petrželky a kopru nasekáme nadrobno. Vymačkáme šťávu z 1 limetky a citronu, ve větší misce smícháme s 2 prolisovanými stroužky česneku, 4 lžícemi olivového oleje,1 hrstí nasekane petržele a kopru, špetkou chilli vloček, soli a pepře. Losos nakrájíme na kostky, přidáme je k marinádě v misce a promícháme tak, aby se rovnoměrně obalily. Necháme 30 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli, papriku a cuketu nakrájíme na plátky. Rozpálíme gril a mezitím kousky lososa střídavě se zeleninou napichneme na dřevěné špejle. Grilujeme na rozpáleném grilu cca 10 minut. Podáváme se zbylou nasekanou petrželkou a koprem.
 
Hotové špízy podáváme teplé se zbylou nasekanou petrželkou a koprem.
 
Před grilováním špízy polijeme zbylou marinádou, tak zustanou více šťavnaté.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >