RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Gnocchi s černou kapustovou omáčkouZobrazit galerii

Gnocchi s černou kapustovou omáčkou

Gnocchi s černou kapustou s omáčkou s gorgonzolou
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Vyloupané půlky vlašských ořechů 50 g 
Černá kapusta ( cavalo nero )  400 g 
Sýr gorgonzola 100 g 
Bramborové gnocchi 800 g 
sůl a pepř 2 ks

Vlašské ořechy opražíme v pánvi na středním ohni dozlatova a odložíme. Z kapusty vytrhneme řapíky. Listy vložíme na 4 minuty do vroucí osolené vody. Potom kleštěmi opatrně přeneseme dvě třetiny kapusty do mixéru, zbývající třetinu nahrubo nasekáme na prkénku. Ke kapustě v mixéru přidáme mascarpone a většinu gorgonzoly a dohladka rozmixujeme, podle potřeby můžeme přidat trochu vody z hrnce ve kterém kapusta se blanšírovala. Směs ochutíme mořskou solí a černým pepřem. Gnocchi vložíme do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty nebo dokud nevyplavou na hladinu, pak scedíme a dáme do hrnce se zelenou omáčkou a přidáme nasekanou kapustou. Většinu ořechu nasekáme a vmícháme do hrnce s gnocchi. Hotové jidlo posypeme nalámanou zbývající gorgonzolou a ořechy na ozdobu. Ihned podáváme nebo můžeme na několik minut vložit pod gril a krásně zapéct.
 
Hotové jidlo posypeme nalámanou zbývající gorgonzolou a zbývajícími ořechy. Ihned podáváme nebo můžeme na několik minut vložit pod gril a krásně zapéct.
 
Gnocchi můžeme uvařit ve stejnem hrnci ve kterem se blanšírovala kapusta, tak ušetříte vodu a energie.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >