RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Fazolová tortillaZobrazit galerii

Fazolová tortilla

Fazolová vaječná tortilla s chorizem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Rajčata    500 g
Fazole sterilované  300 g
Jarní cibulka   1 ks
Červená cibule   1 ks
Pórek    1 ks
Chorizo    250 g
Česnek    20 g
Vejce    8 ks
Olivový olej   100 ml
Tymián, pažitka, bazalka
Sůl, pepř  


Rajčata spaříme ve vroucí vodě a následně oloupeme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou červenou cibuli, poté přidáme omytý nakrájený pórek, jarní cibulku, prolisovaný česnek a fazole bez nálevu. Společně orestujeme a na konec přidáme nakrájená rajčata a salám chorizo. Necháme asi 5 minut povařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

Na druhé pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje. Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme nasekané bylinky. Rozšlehaná vejce vlijeme na pánev a necháme na mírném plameni ztuhnout. Tortillu obrátíme a opečeme z druhé strany. Poté tortillu naplníme zeleninovou směsí se salámem a podáváme

Při podávání ještě posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme bazalkou

- Místo bazalky můžeme použít třeba čerstvou majoránku.
- Jestliže chceme jídlo pikantnější, přidáme do směsi nasekanou chilli papričku.
- Tortillu si můžeme samozřejmě koupit i v obchodě, např. pšeničnou nebo kukuřičnou

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >