Rajčatová tapenáda:
Všechny ingredience mimo olivového oleje vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou pastu. Olej přilíváme postupně, abychom dosáhli požadované konzistence. Pasta musí být hustší, aby se dala mazat na bagetky.
Nakládané olivy s pomerančem a fenyklem:
Olivy necháme okapat. Vložíme do misky, přidáme na jemno nasekaný fenykl, šťávu z jednoho pomeranče a citrónu a nastrouhanou pomerančovou kůru. Lehce osolíme, opepříme a přidáme špetku nadrceného koriandru. Necháme
marinovat v lednici asi 24 hodin.
Okurky s mandlemi:
Okurky nakrájíme na kostičky a lehce nasolíme. Přidáme nasekanou chilli papričku, petrželku, prolisovaný česnek, zakápneme octem a olivovým olejem. Přidáme cukr, nasekané mandle a pepř. Vše důkladně promícháme a necháme vychladit.
CIbulový relisch:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Orestujeme na oleji společně s nasekaným tymiánem a necháme vychladnout. Do vychladlé cibule vmícháme lučinu, smetnu a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladit. Mažeme na opečenou bagetku nebo chléb.