RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Duhový pstruhZobrazit galerii

Duhový pstruh

Duhový pstruh na másle se salátem z jablka a fenyklu

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 min


duhový pstruh 4 filety
olivový olej na pečení 2–3 lžíce
másla 30 g máy
citron na zakápnutí 1 ks
sůl  
čerstvě mletý čtřbarévný pepř  
   
Na salát  
fenykl 2 bulvy
zelená jablka Granny Smith 2 ks
šalotka 1 ks
špenát nebo listky řepy hrst
panenský olivový olej 50 ml
cukr 2 lžíce
šťáva z citronu 1 ks
sůl  

 

Hotové filety osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme filety nejprve kůží dolů cca 3 minuty. Poté do oleje přidáme máslo a rybu otočíme, ale pečeme jen minutku z druhé strany.

Připravíme si salát – fenykl přepůlíme, odřízneme spodní dřevnatou část a nakrájíme na velmi tenké plátky. Jablko také přepůlíme, zbavíme jadřince, a rovněž nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vše vložíme do salátové mísy, přidáme špenátové lístky a promícháme.

V jiné misce si připravíme zálivku na salát – nalijeme olivový olej, přidáme cukr, citrónovou šťávu a vymícháme metličkou, dokud se vše nespojí a nevytvoří hladkou strukturu. Zálivkou přelijme připravený salát a rukama promícháme.

 ---------- 

Salát servírujeme na talíři s opečeném filetem pstruha. dochutíme solí, pepřem a zakápneme několika kapkami citrónové šťávy.

 ---------- 

Celé pstruhy můžeme také vyfiletovat sami.
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, důkladně opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ostrým nožem vedeme řez podél páteře od hlavy k ocasu, poté vsuneme nůž naplocho za žábry a odřízneme filet od páteře, opět směrem od hlavy k ocasu. Pstruha otočíme a opakujeme stejný postup na její druhé polovině. Po opracování zbydou z každé ryby dva filety, které pomocí pinzety zbavíme kostí, a skelet s hlavou.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >