RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Bramborové kroketyZobrazit galerii

Bramborové krokety

Bramborové krokety se špenátovou náplní

Obtížnost: nízká | Porce: 3 | Čas: 20 minut


Bramborová kaše  500 g
Mladý špenát  100 g
Vejce  2 ks
Kukuřičná strouhanka  50 g
Olej na smažení  


Umytý špenát spaříme nebo podusíme v pánvi a necháme vychladnout.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

Bramborovou kaší dochutíme solí a pepřem (pokud je potřeba) a smícháme ji se žloutky a špenátem. Pomocí polevkové lžíce odkrájíme kousky bramborového těsta a rukama z něj vytváříme podlouhlé krokety. Hotové krokety obalíme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.

V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a krokety na něm postupně smažíme přibližně 3 minuty dozlatova. Hotové krokety necháme ležet na papírové utěrce, která odsaje přebytečný tuk.



Podáváme jako přílohu k dušenému masu, jako doplněk k zeleninovému salátu nebo jen jako chuťovku. Krokety můžeme dochutit také nastrouhaným sýrem, například parmazánem.

- Pro lepší výsledek můžeme obalení udělat dvakrát. Místo kukuřičné strouhanky můžeme použit obyčejnou.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >