RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Rizoto s hruškami a kaštanyZobrazit galerii

Rizoto s hruškami a kaštany

Rizoto s hruškami a kaštany

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Rýže (Arborio nebo Carnaroli) 400 g
Olivový olej     50 ml
Šalotka      2 ks
Vývar (zeleninový nebo drůbeží)  750 ml
Máslo      100 g
Hrušky      2 ks
Jedlé kaštany (kuchyňsky upravené)  200 g
Bobkový list     2 ks
Tymián      3 snítky
Mascarpone     100 g
Máslo      50 g
Javorový sirup     40 ml
Balsamicový ocet    20 ml
Sůl, pepř     dle chuti


V hrnci rozehřejeme olivový olej a 1 lžíci másla, přidáme jemně nasekanou šalotku a lehce restujeme do „sklovata“, musí pouze změknout. Potom přidáme syrovou rýži, bobkový list a zvýšíme teplotu. Rýži smažíme za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná a obalená olejem.

Přilijeme horký vývar a za stálého míchání ho necháme vsáknout do rýže. Když se veškerý vývar vsákne do rýže, přidáme další naběračku horkého vývaru a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká „na skus“.

Asi tak v polovině doby vaření přidáme do rýže na kostičky nakrájené hrušky a kaštany a společně dovaříme rýži na skus.Na závěr vmícháme do hotového rizota mascarpone a studené máslo, ochutíme balsamicovým octem a javorovým sirupem a přidáme nasekané bylinky.

Při servírování můžeme ještě ozdobit na másle orestovanou červenou čekankou


Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >