RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Telecí závitky na špízuZobrazit galerii

Telecí závitky na špízu

Telecí závitky na špízu

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 100 minut


Brambor 400 g
Na kostky nakrájená dušená šunka 150 g
Mangold  150 g
Telecí plátky  12 ks ( každý cca 40g )
Ančovičky v oleji 5 ks
Suché bílé víno  
Majoránka  
Rozmarýn  
Petrželová nať  
Sůl / pepř  


Brambory se šlupkou uvaříme do měkka v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a pomocí lisu na brambory propasírujeme tak aby vzniklo pyré. Pyré dáme do mísy, přidáme  na kostičky nakrájenou šunku, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozmarýn a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme.

Plátky masa lehce naklepeme paličkou z jedné strany na kterou dáme cca 35 g bramborové náplně. Poté nejdříve delší konce plátku přehněme, poté kratší konce a pomocí kuchyňského motouzu zavážeme. Takto připravíme 12 závitků.

Připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napíchneme 3 masové závitky. Špízy osolíme a v pánvi na oleje opečeme cca 5 minut. Jakmile budou mít zlatou barvu, přilijeme 1/2 sklenice vína a cca 2 minuty necháme vařit. Poté odstavíme.

V jiné pánvi orestujeme nasekaná filátka ančoviček, přidáme 2 lžíce oleje, nakrájený mangold a cca 5 minut necháme dusit pod pokličkou.

Hotové špízy podáváme s mangoldem.

- Mangold můžeme nahradit čerstvou pekingskou kapustou nebo kadeřávkem. Kadeřávek je stejně jako mangold nebo kapusta velmi zdravý.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >