Zobrazit galerii
Pikantní Grissini
Pikantní Grissini s kořeněným Carpaccio
Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut
Mouka |
250 g |
Mouka z lískových oříšku |
20 g |
Carpaccio |
250 g |
Zázvor v prášku |
20g |
Čerstvé droždí |
4 g |
Citrón |
|
Kardamon |
|
Paprika sladká |
|
Olivový olej + trocha navíc |
35 ml |
sůl / pepř |
|
Voda |
140 ml |
Připravíme Grissini - v míse smícháme mouku, 140 ml vody, špetku soli, 35 ml oleje, droždí a vytvoříme hladké těsto. Dáme ho do moukou vysypané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme cca 2 hodiny kynout.
Carpaccio rozprostřeme na plech, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme kardamonem, zázvorem, nastrouhanou citrónovou kůrou, zakapeme citrónovou šťávou a cca 30 minut necháme marinovat.
Z těsta pomocí válečku vyválíme plát, potřeme olejem, posypeme paprikou, moukou z lískových oříšku, osolíme a nakrájíme na dlouhé proužky o šířce 1cm. Plátky opatrně překroutíme, položíme na plech na pečicí papír a pečeme na 180°C na 20 minut.
Upečené grissini necháme vychladnout a podáváme s carpacciem.
- Mouka z lískových oříšku dodá grissini sladkou chuť a pražené aroma. Pokud nemáte k dispozici mouku jíž hotovou, můžete ji připravit tak, že rozmixujete opečené a oloupané lískové oříšky.
Vytisknout recept