RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Salát z pečené červené řepy, marinovaných rozinek a plátkovaných mandlíZobrazit galerii

Salát z pečené červené řepy, marinovaných rozinek a plátkovaných mandlí

Jednoduchý a zdravý salát z červené řepy

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Červená řepa 1 kg
Rozinky 2 lžíce
Plátkované mandle 1 lžíce
Med 80 g,/ dle chuti
Sůl špetka
Citrón 2 ks
Tmavé aceto balsamico 60 ml


Červenou řepu omyjeme, dáme na rošt a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, 50 minut. Po upečení řepu vytáhneme, necháme zchladnout a teprve nyní řepu oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky. Dáme do mísy.

Rozinky nasypeme do hrníčku, zalijeme medem, aceto balsamicem a šťávou z citrónu. Promícháme a necháme 30 minut marinovat. Marinované rozinky přidáme do mísy s červenou řepou, zlehka promícháme a osolíme.

Takto připravený salát necháme 30 minut odležet. Těsně před podáváním posypeme mandlovými lupínky. Nemícháme.

Salát podáváme v hlubokých nádobách - misky skleněné, nerezové.

 - Mandle můžeme nahradit za piniové oříšky nebo lískové oříšky.
 - Pokud chcete, místo medu můžete použít javorový sirup.
 - Nekupujte řepu větší, než je velikost tenisového míčku.
 - Řepa je vodnatá, peče se déle a není tak sladká.
 - Řepu na salát nevařte, ale vždy pečte.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >