Zobrazit galerii
Rýžové nudle s kuřecím masem
Pikantní asijské rýžové nudle s kuřecím masem, zeleninou a koriandrem
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut
Kuřecí prsa |
400 g |
Rýžové nudle |
300 g |
Olej |
100g |
Pórek |
300 g |
Mrkev |
300 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Zázvor |
5 g |
Červená cibule |
150 g |
Česnek |
50 g |
Sójová omáčka |
50 ml |
Rybí omáčka |
20 ml |
Koriandr |
10 g |
Hoisin omáčka |
50 ml |
Mladá cibulka |
100 g |
Solamyl |
50 g |
Koření 5 vůní |
Sůl |
|
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, posypeme kořením 5 vůní, solamylem a promícháme. Na pánvi si rozpálíme olej a kuřecí maso osmažíme do zlatova.
Po usmažení část olejem slijeme a k masu přidáme na nudličky nakrájený pórek, cibuli, mrkev, mladou cibulku a na jemno nakrájený zázvor, chilli papričku a česnek. Společně restujeme asi 2 minuty. Zastříkneme vývarem a přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku, hoisin omáčku a lehce provaříme.
Poté přidáme na půl uvařené nebo pár hodin dopředu namočené rýžové nudle (dle návodu na obalu), nasekaný koriandr, pár kapek limetkové šťávy a společně asi dvě minuty povaříme a můžeme podávat.
Při podávání ještě lehce posypeme sekaným koriandrem.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Koření 5 vůní je k dostání v obchodě nebo u asijských obchodníků, je to směs mletého koření (skořice, badyán, fenykl, nové koření, hřebíček) hojně používaná v asijské kuchyni
- Tato směs koření se někdy doplňuje i zázvorem a kardamomem.
- Omáčka Hoisin je čínská omáčka ze sojových bobů, česneku, cukru a koření a je též k dostání u asijských obchodníků.
Vytisknout recept