RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená játraZobrazit galerii

Pečená játra

Pečená játra na šalvěji s celerovým pyré

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Pyré:  
Brambory  500 g
Celer   500 g
Máslo   100 g
Sůl, pepř  dle chuti
   
Na zeleninu:  
Červená cibule  250 g
Máslo   70 g
Jablka menší  3 ks
Cukr   50 g
Bílé víno  200 ml
Tymián  
   
Na játra:  
Játra vepřová  800 g
Mouka hladká  50 g
Šalvěj  2 snítky
Sůl, pepř  dle chuti


Oloupané a na kostičky nakrájené brambory a celer uvaříme ve slané vodě do měkka. Slijeme vodu, necháme vyjít páru a brambory rozmačkáme. Během mačkání přidáváme máslo a dochutíme solí a pepřem.

Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a smažíme na rozehřátém másle. Posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Přidáme vyjadřincovaná a na klínky nakrájená jablka, lístky tymiánu, osolíme a opepříme a společně orestujeme. Podlijeme vínem a dusíme asi 15 minut.

Játra nakrájíme na plátky, poprášíme moukou, opepříme a pečeme v horkém másle se šalvějí po obou stranách cca 3-4 minuty aby byla uvnitř růžová. Necháme po vyjmutí z pánve chvilku na teple odpočinout, osolíme a můžeme servírovat s pyré a dušenými jablky s cibulkou.

Lehce přeléváme výpekem.

- Místo vína můžeme jablka podlévat ciderem.
- Místo vepřových jater můžeme připravit játra i telecí, jsou skvělá.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

ALUE LT1171 ALUE
LT1171

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >