RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Lívance z červené řepyZobrazit galerii

Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy s kozím sýrem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut


Červená řepa   300 g
Vejce    2 ks
Ovesné vločky   50 g
Polohrubá mouka  40 g
Prášek do pečiva  ½ sáčku
Česnek    5 g
Majoránka   3 g
Kmín drcený   2 g
Kozí sýr  dle chuti a množství
Olej  na smažení
Sůl, pepř  


Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Řepu vymačkáme a šťávu smícháme s rozšlehanými vejci a vločkami a necháme nasáknout.

Do nasáklé směsi přidáme mouku, prášek do pečiva, česnek a koření. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a pečeme menší placičky z obou stran do zlatova.



Na usmažené lívance poklademe kozí sýr (dle vaší chuti) a můžeme dozdobit lístky bazalky nebo čerstvé majoránky.

- Do těsta můžeme přidat lžíci rozpuštěného sádla, nebo tuk z vysmažené anglické slaniny
- Jestliže máte majoránku čerstvou, použijte ji.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >