RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cibulačka se sýrovými krutonyZobrazit galerii

Cibulačka se sýrovými krutony

Cibulačka se sýrovými krutony

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut


Cibule      500 g
Máslo    100 g
Kuřecí vývar   1,5 l
Bílé víno   150 ml
Cukr krupice    50 g
Tymián    3 snítky
Sůl, pepř  
Bageta     1 ks
Sýr gruyér   50 g
Vejce     1 ks
Petrželka  


Oloupanou cibuli překrojíme na polovic a nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, tymián a restujeme do zlatova. Poté posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté zastříkneme vínem a necháme odvařit.  Zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Bagetu nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Takto připravenou směs klademe na plátky bagety a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Při servírování nalijeme polévku do talíře, na vrch poklademe upečené krutony a posypeme ještě nasekanou petrželkou.

Do polévky při servírování můžeme přidat sekanou petrželkou.

- Polévku můžeme připravit i zahuštěnou a to tak že orestovanou cibuli ještě zaprášíme 50g hladké mouky, společně s cibulí orestujeme a až poté zalijeme vývarem, nebo vodou.
- Cibulačku si můžeme připravit i s vejcem. Rozšleháme dvě vejce a úplně na konci vaření pomalu lijeme do horké polévky a současně lehce mícháme vařečkou. Polévku už nevaříme.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >