RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Asijská drůbeží stehnaZobrazit galerii

Asijská drůbeží stehna

Asijská drůbeží stehna s pečeným zelím s glazurou miso

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 210 min


husí nebo kuřecí stehna4 ks
koření pěti vůní2 lžičky
sojová omáčka1–2 lžíce
česnek3 stroužky
med1 lžíce
drcený černý pepř½ lžičky
rýže250 g
sůl
olej
špičaté bílé zelí1 hlávka
červené zelí1 hlávka (malá)
pasta miso2 lžíce
česnek2 stroužky
jarní cibulka2 ks
nastrouhaný čerstvý zázvor2 lžíce
sojová omáčka3 lžíce
agávový sirup nebo med2 lžíce
limetka2 ks
rýžový ocet2 lžíce
sezamový olej4 lžíce
sezamová semínka na posypání

 

Husí stehna necháme před pečením asi 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě.

Utřeme česnek s trochou soli, který smícháme se sójovou omáčkou, olejem, medem, kořením pěti vůní a nadrceným černým pepřem. Směs důkladně vmasírujeme do husích stehen, takto připravená je přendáme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, přičemž pečeme 2–3 hodiny až do změknutí. Během pečení potíráme stehna vypečeným tukem.

Zelné hlávky zelí zbavíme povadlých listů a řapíku a nakrájíme je na čtvrtiny nebo osminy. Prolisujeme česnek, nakrájíme jarní cibulku nadrobno a obojí smícháme s pastou miso, sójovou omáčkou, zázvorem, octem, medem, šťávou z limetek a sezamovým olejem a vše důkladně promícháme.

Pastou ze všech stran důkladně potřeme připravené zelné kousky zelí. Poté jej rozložíme na plechu a pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.

 ---------- 

Před podáváním posypeme sezamovým semínkem a nakrájenou jarní cibulkou.
Rýží uvaříme podle návodu a podáváme jako přílohou k pečeným stehnům a zelí s glazurou miso.

 ---------- 

Pro tento recept je možné použít i kuřecí stehna namísto husích, zvýšíme teplotu na 180 °C. Doba pečení bude cca 2× kratší.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >