RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Zázvorový čajZobrazit galerii

Zázvorový čaj

Pečený zázvorový čaj

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Pomeranče  2 ks
Citróny   2 ks
Zázvor   300 g
Hrušky   3 ks
Třtinový cukr  200 g
Badyán   2 ks
Skořice celá  2 ks
Hřebíček  10 ks


Zázvor oloupeme nožem nebo obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do pekáčku na tenké plátky. Dobře omyté citrusy zbavíme kůry i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky cca 1x1 cm a přidáme k zázvoru spolu s kořením.

Skořici rozlámeme na menší kusy. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené hrušky. Z citrusové kůry, kterou jsme okrájeli, ještě odřízneme bílou hořkou slupku, kůru nakrájíme na proužky a přihodíme ke směsi. Posypeme třtinovým cukrem, lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje a ovoce není do zlatova opečené.

Opečené ovoce přendáme do čajové konvice nebo přímo do hrnečků a zalijeme vroucí vodou. Podle chuti můžeme ještě dosladit medem a pečené ovoce vyjídat při pití čaje lžičkou.

Při zalívání čaje je skvělé ještě do hrnku přihodit pár lístků čerstvé máty. Voní skvěle.

- Jestliže jsme ovoce udělali více, přendáme je do vymytých zavařovacích sklenic a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a skladujeme v lednici. Kdykoliv potom zatoužíme po čaji, stačí nabrat ze sklenice trochu směsi do hrnečku a zalít vroucí vodou. Místo hrušek můžeme třeba použít i jablka.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >