Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Vegetariánské špízyZobrazit galerii

Vegetariánské špízy

Vegetariánské špízy se sýrem a mátovou omáčkou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Sýr Halloumi   200 g 
Brambory Grenaille  300 g
Dýně Hokaidó   300 g
Pomeranč   2 ks
Červená cibule   100 g
Cukr    50 g
Olivový olej   50 ml
Zakysaná smetana  100 g
Bílý jogurt   100 g
Máta    2 snítky
Sůl, pepř   
   
Brambůrky omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme a necháme vychladit.  Dýni omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme i se slupkou na rovnoměrné kousky. Sýr Halloumi nakrájíme na stejné kostky jako dýni.

Šťávu ze dvou pomerančů svaříme s cukrem, pomerančovou kůrou a špetkou skořice do sirupu.

Střídavě napichujeme rozpůlené osolené brambůrky, sýr, dýni a plátky červené cibule na špíz. Hotové špízy klademe do pekáče na pečící papír. Pokapeme olivovým olejem, sirupem ze svařené pomerančové šťávy a opepříme. Přidáme pár snítků tymiánu a pečeme v troubě na 180°C cca 20-25 minut.

Na studenou mátovou omáčku smícháme jogurt, zakysanou smetanu a nasekanou mátu. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci olivového oleje a špetku cukru

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Pepř na špízy podáváme zásadně z mlýnku, je aromatičtější.
- Krásně voňavé špízy si můžeme vyrobit z otrhaných větviček rozmarýnu, na které napícháme uvedené suroviny.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >