RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Ořechový dortZobrazit galerii

Ořechový dort

Ořechový dort s mascarpone a moca polevou

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 50 minut


Těsto:  
Hladká mouka   300 g
Máslo    250 g
Vejce      4 ks
Cukr    250 g
Instantní káva   200 ml
Ořechy    50 g
   
Krém:  
Mascarpone   500 g
Cukr    60 g
Kakao  na poprášení
   
V mixéru ušleháme máslo s cukrem. Když nám vznikne nadýchaná napěněná hmota, přidáme celá vejce vždy jedno po druhém, až když je to předešlé řádně promíchané. Poté přidáme polovinu kávy, prosátou hladkou mouku a nadrcené ořechy.

Takto připravenou směs vlijeme do dvou kulatých dortových forem o průměru 20 cm, které jsme si předem vymazali máslem a vyložili pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20-25 minut. Po upečení vyndáme korpusy z formy a necháme vychladnout.

Během pečení smícháme mascarpone s cukrem a zbytkem instantní kávy, aby nám vznikl hladký krém.

Vychladlé korpusy spojíme polovinou směsi a zbylou rozetřeme na dort pomocí plochého nože nebo špachtle. Necháme asi půl hodiny vychladit a můžeme podávat.

Připravený dort poprášíme trochou kakaa.

- Jestliže nemáme dvě dortové formy, upečeme těsto v jedné formě a po vychladnutí musíme korpus prokrojit stejně jako třeba žemli na hamburger. Těsto se samozřejmě peče o něco déle.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

STRIPE LT0011 STRIPE
LT0011
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >