RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Treska na víněZobrazit galerii

Treska na víně

Pošírovaná treska na víně a šafránu

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Treska filet  800 g
Cibule   50 g
Mrkev   150 g
Celer   150 g
Pórek   100 g
Bílé víno  200 ml
Drůbeží vývar  500 ml
Máslo   50 g
Hladkolistá petržel
Šafrán  
Cukr  špetka
Sůl, pepř  


Rybu osušíme a lehce osolíme.

Cibuli, mrkev, pórek a celer nakrájíme na delší nudličky jako sirky a orestujeme na másle. Zalijeme vínem a necháme chvilku odvařit. Poté přilijeme vodu nebo, máme li, vývar. Osolíme, opepříme, přidáme pár nitek šafránu a špetku cukru.

Chvilku povaříme a stáhneme plamen, aby se tekutina nevařila a měla cca kolem 90°C. Do takto připravené várky vkládáme rybu a pomalu táhneme asi 5 minut než je ryba hotová.

Várku stáhneme úplně ze sporáku a rybu necháme ještě alespoň 5 minut v horké tekutině.



Při servírování pokládáme na talíř omáčku společně se zeleninou a teprve na ni položíme hotovou rybu. Posypeme sekanou petrželkou.

- Pošírování je tepelná úprava některých měkčích druhů potravin a surovin v tekutině, která se nevaří.
- Tekutiny se nesmí vařit a jejich teplota se pohybuje od 75 do 95° Celsia. Potraviny si tak zachovají svoji chuť a výživné látky, nerozpadají se a maso zůstává šťavnaté.
- Maso vždy nechte po ukončení doby vaření nějaký čas v horké tekutině, protože pak si zachová více šťávy, chutí i vůní.
- Do rybí várky je dobré přidat i na nudličky nakrájený fenykl.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >