RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


BramboračkaZobrazit galerii

Bramboračka

Bramboračka se zázvorem a grilovaným lososem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 40 minut


Brambory   800 g
Cibule    1 ks
Pórek    500 g
Zázvor    50 g
Olivový olej   100 ml
Zeleninový vývar  1,5 l
Citrón    1 ks
Losos    500 g
Smetana   100 ml
Sůl, pepř  dle chuti


Oloupané brambory nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené brambory a na jemno nakrájený zázvor. Společně orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme cca 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
,
Mezi tím si čerstvého lososa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přimícháme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Rozehřejeme si pánev a na zbylém olivovém oleji opečeme nakrájený pórek. Pórek vyjmeme a na stejné pánvi opečeme kousky lososa. Při servírování vkládáme do talíře pórek a lososa a zalijeme horkou polévkou

Polévku můžeme při podávání ještě posypat nasekaným koprem nebo petrželkou.

- Polévku můžeme ještě vylepšit tím, že do ní vložíme na másle opečené krutony z bílého chleba.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >