RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Penne s chřestemZobrazit galerii

Penne s chřestem

Těstoviny s chřestem a petrželkou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Těstoviny penne 500 g
Čerstvý mladý chřest 200 g
Artyčoky (sterilované) 200 g
Sůl,pepř dle chuti
Sušená rajčata 100 g
Čerstvá rajčata 100 g
Olivový olej 50 ml
Petrželka hladkolistá hrst


Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme po dobu, jakou uvádí výrobce, aby byly al dente tzv. na skus. Hotové těstoviny vycedíme a lehce promastíme olejem.

Mladý chřest lehce vložíme do vroucí vody a necháme tak minutu povařit. Vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na kousky.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a restujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená čerstvá rajčata a na větší kusy překrájená sušená rajčata.

Poté přidáme chřest a artyčoky. Směs osolíme, opepříme a vložíme uvařené těstoviny. Společně prohodíme, přidáme najemno nakrájenou petrželku a můžeme servírovat

Penne podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Hotové těstoviny můžeme posypat strouhaným nebo na tenké plátky nakrájeným parmazánem.
- Ideální je přidat do studené vody ještě led, abychom ihned zastavili proces vaření chřestu a ten byl krásně křupavý.
- Jestliže těstoviny vkládáme do pánve se zeleninou ihned po uvaření, nemusíme je mastit.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >