RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Telecí involtiniZobrazit galerii

Telecí involtini

Telecí involtini

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Chřest     500 g
Telecí kýta   800 g
Salám mortadella  200 g
Sýr Bel Paese   200 g
Máslo    50 g
Olivový olej   50 ml
Bílé víno   50 ml


Zelený chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce. Chřest spaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, po vyjmutí zchladíme ve studené vodě. Trochu vody ze spařeného chřestu si ponecháme.

Telecí kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe na maso plátky mortadelly, na ní plátek sýra. Jeden výhonek chřestu položíme na plátek tak aby špička přesahovala, a druhý stonek položíme vedle něj ale opačně. Látky pevně srolujeme a svážeme provázkem.

Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a smažíme závitky cca 10 minut na mírném plameni do měkka a do zlatova ze všech stran. Hotové závitky přendáme na talíř a dáme do tepla.

Na pánev nalijeme víno, vývar z chřestu a přivedeme k varu. Pozvolna odvařujeme přichycené zbytky po mase. Šťáva se odvaří a ztmavne. Ochutíme solí a pepřem a na závěr vmícháme studené máslo a necháme rozpustit, už nevaříme. Hotovou šťávou přelijeme hotové závitky a podáváme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Ideální příloha k závitkům jsou opečené brambory s tymiánem a mořskou solí
- Studené máslo nám šťávu krásně zahustí a zjemní.
- Bel Paese je Italský máslový sýr z Lombardie a naše česká obdoba je blaťácké zlato.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >