Zobrazit galerii
Tatarský biftek
Tatarský biftek po francouzsku
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 15 minu
Hovězí maso |
400 g |
Žloutky |
4 ks |
Kapary |
50 g |
Kyselé okurky |
50 g |
Dijonská hořčice |
50 g |
Olivový olej |
20 ml |
Bageta nebo toast |
Brandy, sůl, pepř |
Maso nameleme najemno nebo naškrábeme. Kapary a okurčičky nakrájíme na jemno a spolu s ostatními ingrediencemi vmícháme do masa. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme pár kapek brandy. Důkladně propracujeme a můžeme podávat.
Hotovým tatarákem Francouzi potírají opečenou bagetu nebo toasty. Váha ingrediencí viz.výše je opravdu pouze orientační protože každý člověk si namíchá tatarák dle vlastní chutě.
Při servírování pro hosty dejte na talíř pouze bochánek neochuceného hovězího masa, do kterého uděláme menší důlek, do kterého dáme jeden žloutek. Ostatní ingredience vyskládejte okolo masa do misek a hosté si tatarák namíchají sami podle své vlastní chutě.
- Česká varianta tataráku je maso, žloutky, hořčice, kečup, sójová omáčka, worchestr, cibule nakrájená na jemno, sůl, pepř a někdy i mletá paprika a mletý kmín.
- Samozřejmě u nás se tatarák maže na topinky potřené česnekem.
- Druh hovězího masa je také individuální, ale samozřejmě, že je nejlepší hodně libové, ale hlavně kvalitní a čerstvé hovězí maso.
- Tatarák se musí konzumovat okamžitě po zhotovení, nedá se totiž skladovat.
- Jestliže vám tatarák zbude, vytvarujte z něj placičky a opečte na pánvi jako hamburgery.
Vytisknout recept