RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Tatarský biftekZobrazit galerii

Tatarský biftek

Tatarský biftek po francouzsku

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 15 minu


Hovězí maso   400 g
Žloutky    4 ks
Kapary   50 g
Kyselé okurky   50 g
Dijonská hořčice  50 g
Olivový olej   20 ml
Bageta nebo toast
Brandy, sůl, pepř


Maso nameleme najemno nebo naškrábeme. Kapary a okurčičky nakrájíme na jemno a spolu s ostatními ingrediencemi vmícháme do masa. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme pár kapek brandy. Důkladně propracujeme a můžeme podávat.

Hotovým tatarákem Francouzi potírají opečenou bagetu nebo toasty. Váha ingrediencí viz.výše je opravdu pouze orientační protože každý člověk si namíchá tatarák dle vlastní chutě.

Při servírování pro hosty dejte na talíř pouze bochánek neochuceného hovězího masa, do kterého uděláme menší důlek, do kterého dáme jeden žloutek. Ostatní ingredience vyskládejte okolo masa do misek a hosté si tatarák namíchají sami podle své vlastní chutě.

- Česká varianta tataráku je maso, žloutky, hořčice, kečup, sójová omáčka, worchestr, cibule nakrájená na jemno, sůl, pepř a někdy i mletá paprika a mletý kmín.
- Samozřejmě u nás se tatarák maže na topinky potřené česnekem.
- Druh hovězího masa je také individuální, ale samozřejmě, že je nejlepší hodně libové, ale hlavně kvalitní a čerstvé hovězí maso.
- Tatarák se musí konzumovat okamžitě po zhotovení, nedá se totiž skladovat.
- Jestliže vám tatarák zbude, vytvarujte z něj placičky a opečte na pánvi jako hamburgery.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >