RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z pečeného lilkuZobrazit galerii

Polévka z pečeného lilku

Polévka z pečeného lilku a pomerančovou gremolatou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


Lilek   500 g
Rajčata   800 g
Šalotka   100 g
Fenykl semínka  5 g
Olivový olej  50 ml
Pomeranč  1 ks
Petrželka  50 g
Česnek   20 g
Toustový chléb
Sůl, pepř  


Lilek a rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme olivový olej, nakrájenou šalotku, fenykl, osolíme a opepříme. Takto připravenou směs vložíme na plech nebo do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 210°C si 20 minut.

 Poté si připravíme gremolatu a to tak, že petrželku nasekáme najemno, přidáme nasekaný česnek a promícháme společně s nastrouhanou kůrou z jednoho dobře omytého pomeranče, nejlépe v bio kvalitě. Tato směs se hojně používá v Itálii. Směsí při finálním podávání posypeme opečené tousty, které se podávají k polévce.

Opečenou směs zeleniny vyjmeme z trouby, nasypeme do hrnce, zakápneme šťávou z pomeranče a zalijeme  1,5L vody. Necháme asi 20 minut provařit a dle chuti ještě osolíme a opepříme

Horkou polévku podáváme s opečeným toastem sypaným gremolatou

- Gremolatu si můžeme připravit také citrónovou, (v Itálii je běžnější) postup je stejný jako u pomerančové, akorát šťávu do polévky dávejte pouze z půlky citrónu a přidejte lžičku třtinového cukru.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >